Werken bij

Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken verzorgt voortgezet onderwijs op maat voor leerlingen in de regio Venlo. De Onderwijsgemeenschap is een samenwerkingsstichting, opgebouwd uit drie gelijkwaardige campussen: het Valuascollege, het Blariacumcollegemn en College Den Hulster.

Bekijk de vacatures van de OGVO.


Opleiden in de school

Het Valuascollege wil het beste uit haar leerlingen halen. Een goed opgeleide docent met de juiste begeleidingsvaardigheden kan hier een grote rol in spelen.
Om die reden wordt veel energie gestoken in het opleiden van docenten binnen de school.

Keurmerk
Sinds 2009 is het Valuascollege zich intensief gaan bezighouden met ‘Opleiden in de school’ (OIDS). In het voorjaar van 2011 is ons het keurmerk samenwerkingsschool van de HAN Hogeschool Arnhem en Nijmegen en de RU (Radboud Universiteit) verleend. Dit keurmerk geeft aan dat wij kwalitatief goede begeleiding op maat bieden aan studenten.

We bieden verschillende vormen van begeleiding:
• Gecertificeerde schoolpracticumdocenten begeleiden studenten van de lerarenopleiding
• Gecertificeerde docenten begeleiden studenten bij hun onderzoek.
• We nodig studenten die een lio-stage lopen uit om deel te nemen aan het coachingtraject dat het Valuascollege aanbiedt aan starters.

Samenwerking

In het kader van opleiden in de school werken de drie campussen van de Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken, Valuascollege, College den Hulster en Blariacumcollege samen met het Raayland College in Venray en het Dendron College in Horst.

Meer informatie

Voor inlichtingen kunt u terecht bij de opleiders van het Valuascollege:
Justine Bouwmans, jbouwmans@ogvo.nl
Kim Stikkelbroeck-Steegh, ksteegh@ogvo.nl

 

Begeleiding

Het Valuascollege vindt het belangrijk dat nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen binnen de school en biedt hen de mogelijkheid om zich optimaal te ontwikkelen.
De school heeft daarvoor een meerjarig begeleidingstraject opgezet waar naar de behoefte van de medewerker door daarvoor opgeleide coaches maatwerk wordt verricht.

Daarnaast is er nog een gezamenlijk programma voor alle nieuwe medewerkers. Dit programma bestaat uit intervisie- en themabijeenkomsten.
Indien gewenst kan iedere medewerker een individueel begeleidingstraject op maat volgen.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij de begeleiders van het Valuascollege:
Katja Thevissen, kthevissen@ogvo.nl (coördinator coaching)
Justine Bouwmans, jbouwmans@ogvo.nl (coördinator coaching)