Naar de brugklas

Vanaf 1 augustus 2018 start het Valuascollege met een tweejarige brugperiode voor alle leerlingen die op dat moment instromen in leerjaar 1.

Dit betekent dat de leerling instroomt in leerjaar 1 op basis van het (plaatsings-)advies van de basisschool. Gedurende een periode van twee jaar worden uiteraard gewoon lessen gevolgd, worden vorderingen zichtbaar gemaakt en ook tussentijds besproken met de leerling en de ouders/verzorgers. Maar pas aan het einde van leerjaar 2 wordt bepaald op welk niveau de leerling zijn/haar onderwijs gaat vervolgen.

Op deze manier verlengen we de determinatie-periode van één naar twee jaar. Dit zorgt ervoor dat we samen met leerling en ouders/verzorgers langer en nog beter in beeld kunnen brengen wat het passende niveau is waarop een diploma behaald kan worden. Als het echt nodig is, kan de leerling tussentijds naar een ander niveau overstappen, dit gebeurt in goed overleg tussen leerling, ouders/verzorgers en onze school. Een tweejarige brugperiode vergroot de kans dat de leerling het best passend en zo goed mogelijk onderwijs krijgt aan onze school. En kansen geven wij graag!

Heeft u vragen hierover? Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen. Binnenlopen en/of een afspraak maken is ook mogelijk, we ontmoeten u graag!

Brigitte Doornhein, teamleider 1-2 vmbo
Lisanne Thielen, teamleider 1-2 havo/vwo en TOPklassen
Annemarie van Dooren, teamleider 1vwo+ en 2-6 gymnasium
077-359 04 00
info-vlc@ogvo.nl


Opleidingen

Het Valuascollege heeft verschillende opleidingen: