Brugklasactiviteiten

Als je in de brugklas zit, moet je de meeste dagen gewoon naar school en je lessen volgen. Maar in het eerste jaar zijn er veel leuke activiteiten te beleven!

Introductiedagen
In de eerste schoolweek zijn er speciale introductiedagen. Je maakt uitgebreid kennis met het gebouw, de lokalen, de mentor en teamleider en vooral met je klasgenoten. Je krijgt de schoolboeken, de Valuasagenda, het lesrooster en allerlei tips. Je gaat actief met je nieuwe klas aan de slag. Zo leer je elkaar en de school meteen goed kennen.

Carnavalsbal en brugklasdisco
Voor de brug- en tweedeklassers organiseren we twee keer per jaar een groot feest: het discofeest rond de herfstvakantie en het carnavalsbal vlak voor carnaval. Deze feesten worden altijd drukbezocht en zijn een groot succes.

Activiteitenweek
Elk jaar hebben we activiteitenweken. In die weken heb je in plaats van les allerlei activiteiten rondom een bepaald thema, vaak buiten school. Je gaat bijvoorbeeld voor biologieles naar natuurgebied het Zwarte Water of voor Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) naar het Kunstencentrum om graffiti te leren maken.

Kerstactiviteit
Vlak voor de kerstvakantie organiseren we een kerstactiviteit. Je gaat bijvoorbeeld wafels bakken voor een goed doel en schaatsen in Grefrath.

Brugklasuitstapje
Aan het eind van het schooljaar maken de brugklassers een uitstapje, bijvoorbeeld naar Phantasialand, de Efteling of Movie World. Daarnaast gaan verschillende brugklassen één keer per jaar met z’n allen schaatsen.