Leerwerktraject (LWT)


Zit je in  de basisberepsgericht leerweg? Werk je graag met je handen, leer jij meer van iets doen, dan van leren uit een boek? Dan is een leerwerktraject (LWT) iets voor jou. Maar let op: LWT moet wel bij je passen.  Je inzet, de manier van leren en je beroepsbeeld zijn heel erg belangrijk.

Derde klas
In de derde klas ben je heel veel bezig met sociale vaardigheden, beroepsvaardigheden en competenties. Je hebt een aparte lestabel en lesrooster. Je krijgt vaak les van dezelfde leraren en de theorielessen zijn altijd in hetzelfde lokaal. Je krijgt les in de vakken Nederlands, rekenen, maatschappijleer, gymnastiek en een beroepsgericht vak. 

Vierde klas
In de vierde klas doe je examen in minimaal Nederlands en het beroepsgericht vak. Je krijgt je diploma wanneer je voor beide minstens een 6.0 haalt. Met dit diploma is het mogelijk om in dezelfde richting in een MBO-2 opleiding door te stromen.

Leer-werk-stage
In het derde en vierde leerjaar loop je ook stage in een bedrijf .Je leert en werkt tijdens deze stage. Je mentor, je vakdocent en je stagebegeleider helpen jou daarbij.

Diploma
Naast het leerwerktraject is het mogelijk om binnen twee afdelingen een MBO-1 diploma te behalen.
Binnen de afdeling horeca, toerisme en voeding is het mogelijk om naast je LWT, horeca assistent of assistent bakker erbij te doen. In de afdeling zorg en welzijn is de mogelijkheid om naast LWT, zorghulp te doen. Samen met school wordt er gekeken of deze opleiding en dit diploma voor jou haalbaar is.