Profiel Economie & Ondernemen (EO)

Het profiel Economie en Ondernemen is er voor ondernemende leerlingen die vooral interesse hebben in de economie. Ben je ondernemend, flexibel, sociaal en je hebt talent voor computeren, rekenen, netjes werken en goed luisteren? Dan is een beroep in dit profiel iets voor jou!

Hoe ga je te werk?

Veel lessen werk je achter de computer. Vanaf de computer krijg je veel praktische opdrachten die je alleen of met een groepje uitvoert. We proberen daarbij de dagelijkse praktijk na te bootsen in een bedrijfssimulatie.

Je werkt in de derde klas aan de vier profielmodulen:

Commercieel  Secretarieel
Logistiek  Administratie

In de vierde klas werk je aan vier keuzevakken. Bij ons mag je een keuze maken uit:

● Marketing
● Office-management
● Distributie
● Financieel en administratief beheer
● Ondernemen

De economie zit verweven in onze maatschappij, dus je leert niet alleen hoe je moet rekenen of computeren maar ook laten wij jou zien hoe je het allemaal kunt toepassen in de praktijk. Tijdens de praktijklessen kom je veel zaken tegen die je ook tijdens Nederlands, Engels, wiskunde, maatschappijleer of economie hebt geleerd. Daardoor wordt het leren veel leuker.
 

 

Natuurlijk leer je bij Economie & Ondernemen ook hoe je de mensen in de winkel kunt helpen bij hun aankopen en bij het afrekenen aan de kassa. Ben je heel creatief, ook dan ben je bij ons op je plek, we leren je cadeau’s inpakken en etalages te maken.
Tijdens het werken in de keuzedelen kun je kiezen uit verschillende opdrachten. Jouw ondernemende houding is daarbij erg belangrijk. Zo ontdek jij waar jouw talenten en kwaliteiten liggen en kun jij je verder ontwikkelen.

Het onderwijs is praktijkgericht tijdens het derde en vierde jaar, De eerste kennismaking met de praktijk is binnen school, tijdens de praktijklessen en tijdens de functie weken binnen het leerwerkbedrijf. Daarnaast ga je stage lopen bij bedrijven in de regio.
Verder gaan wij op bezoek bij bedrijven of iemand van een bedrijf komt bij ons een workshop geven. Onze vakdocenten komen zelf uit het bedrijfsleven en vertellen daar veel over.

Lijkt je een beroep als verkoopster, logistiek medewerker, bedrijfsleider, etaleur, secretaresse, front-office en backoffice medewerker, planner, bankmedewerker, boekhouder, juridisch medewerker leuk, dan ben bij ons aan het goede adres.

Echt kennismaken? Echt sfeer proeven?
Kom dan naar ons Open Huis. Of maak een afspraak om een keer een dag mee te draaien op het Business plein. Bel even naar de receptie van het Valuascollege 077-3590400

Graag heten we jou als leerling welkom!