Gymnasium-plus

 


Gymnasium-plus verbindt de waarden van het gymnasium in klassieke zin met de uitdaging en prikkeling die voor getalenteerde leerlingen noodzakelijk is.

Gymnasium-plus:
• Ontwikkelt nadrukkelijk het analytisch denken en probleemoplossend vermogen
• Maakt de samenhang van de wereld om ons heen duidelijk
• Bereidt optimaal voor op (internationale) wetenschappelijke vervolgstudies zoals medische opleidingen en taal-en cultuurstudies

Het programma is gebaseerd op twee pijlers:

  1. De Klassieke zuil Leerlingen maken kennis met Latijn, Grieks en de cultuur. Het gymnasium-plus heeft een meerdaags studiereizenprogramma waarin leerlingen de verbinding tussen oud en nieuw ook echt ervaren. Leerlingen hebben daarbij een actieve rol: ze krijgen inbreng in de invulling en uitvoering van de reizen.
     
  2. Plusprogramma Gymnasium-plus biedt, naast de klassieke talen en culturen, op drie vlakken uitdaging voor de leerlingen, waarmee hun (persoonlijke) vaardigheden gestimuleerd worden. Hun taalvaardigheden worden ontwikkeld middels versterkt talenonderwijs voor Engels (Cambridge), Frans (Delf Scolaire) en Duits (Goethe). Daarnaast gaan leerlingen met onderzoeksprojecten aan de slag, zoals robotica, wetenschapsfilosofie, het ontwerpen van een bordspel en journalistiek. Bovendien is er ruimte om je persoonlijke ontwikkelingen vorm te geven, door onder andere pre-academic experiences en mindfulness.

Bekijk hier een PPT met daarin de benodigde informatie.