Vooropleiding conservatorium

Je muzikaal talent ontwikkel je niet alleen tijdens de muzieklessen. Voor getalenteerde leerlingen hebben we in klas 1 en 2 hebben een TOPklas muziek. Samen met andere getalenteerde muziek leerlingen volg je dan alle reguliere vakken, maar ook 4 uur extra muziek. Hieronder valt een uur (koor) zang, muziektheorie, praktijk en muziekgeschiedenis. 

Toelating
Als je les hebt gehad in de TOPklas hebt, kun je vanaf het einde van klas 2 toelating doen voor de Vooropleiding Conservatorium. Je moet hiervoor een toets doen op het conservatorium in Maastricht. Je kunt ook vanuit andere klassen toelating doen. Neem dan contact op met een muziekdocent.
 
Extra uren muziek
Als je de Vooropleiding Conservatorium volgt, heb je iedere week een aantal extra uren muziek. Een uur is muziektheorie, een uur algemene muzikale vorming en één uur is wisselend per periode: deze lessen bestaan bijvoorbeeld uit zang, improvisatie, muziekgeschiedenis en muziek beluisteren. Deze lessen worden gegeven in samenwerking met het Kunsten Centrum Venlo. 
Ieder jaar wordt je vooruitgang getest in een overgangstoets in Maastricht. In de laatste twee klassen van je opleiding (4/5 havo en 5/6 vwo) wekelijks les op het conservatorium in Maastricht.


Valuastalenten

Onze school heeft door de jaren heen al enige talenten voortgebracht. Denk aan pianist Mike Roelofs, drummer Sjoerd Rutten, zanger Baer Traa, zangeres Judith Weusten, harpiste Oxana Thijssen en musicalactrice Kaylee Peters. Allemaal talent wat binnen het Valuascollege ontdekt en ontwikkeld is.

Samenwerking
Daarnaast hebben we al jaren een nauwe samenwerking met Kunstencentrum Venlo en Conservatorium Maastricht. Deze samenwerking zorgt ervoor dat we samen constant het muziekonderwijs monitoren en herzien.