Brugklas

Tweejarige brugperiode


Het Valuascollege start per 1 augustus 2018 met een tweejarige brugperiode voor alle leerlingen die op dat moment instromen in leerjaar 1.


Dit betekent dat je instroomt in leerjaar 1 op basis van het (plaatsings-)advies van je basisschool. Uiteraard volg je twee jaar lang lessen, worden je vorderingen gevolgd en ook tussentijds besproken met jou en je ouders/verzorgers. Maar pas aan het einde van leerjaar 2 wordt bepaald op welk niveau je je onderwijs gaat vervolgen.

Op deze manier verlengen we de determinatie-periode van één naar twee jaar. Dit zorgt ervoor dat we samen langer en nog beter in beeld kunnen brengen wat het voor jou passende niveau is waarop je een diploma kunt behalen. Als het echt nodig is, kun je tussentijds naar een ander niveau overstappen. Een tweejarige brugperiode vergroot de kans dat je het best passend en zo goed mogelijk onderwijs krijgt aan onze school. En kansen geven wij graag!

Misschien heb jij of hebben je ouders/verzorgers hier vragen over. Die mag je gerust stellen bij onze school, of misschien kan je leerkracht op de basisschool je ook helpen. Jij of je ouders/verzorgers mogen altijd contact opnemen of een kijkje nemen op onze website of Facebook-pagina. Tot ziens!

Brigitte Doornhein, teamleider 1-2 vmbo
Lisanne Thielen, teamleider 1-2 havo/vwo en TOPklassen
Annemarie van Dooren, teamleider 1gymnasium+ en 2-6 gymnasium
077-359 04 00
info-vlc@ogvo.nl

  
In de brugklas volg je natuurlijk verschillende vakken, maar er is ook ruimte voor leuke brugklasactiviteiten.