Schoolpas


Schoolpas
Leerlingen gebruiken hun schoolpas als identificatiemiddel op school. Deze pas moeten ze altijd bij zich hebben. Voor het niet bij je hebben van je schoolpas volgt een sanctie. Hiervoor moet je je melden bij je verzuimbeheerder.

De schoolpas is ook betaalmiddel in de aula en kantines en bij kopieerapparaten. Met je schoolpas kun je je locker openen. Leerlingen ontvangen in het eerste, derde en vijfde leerjaar een nieuwe schoolpas van school. Als deze gedurende het schooljaar moet worden vervangen door verlies of beschadiging, kost dit € 10,-. 

(Zie gebruikershandleiding voor het ontkoppelen van je schoolpas)


Lockers
 
Leerlingen kunnen hun locker openen met de schoolpas. Sommige leerlingen (met name TOPklas leerlingen) ontvangen voor het openen van hun locker een sleutel. Deze sleutel moet aan het einde van het jaar ingeleverd worden. De boete voor een nieuwe sleutel of het niet inleveren van een sleutel bedraagt €10,-. De uiterlijke inlevertermijn van de sleutels is de laatste schooldag.

Lockers van leerlingen kunnen periodiek en onaangekondigd (in aanwezigheid van een getuige) gecontroleerd worden op inhoud zoals drugs, wapens en dergelijke.


  
Bibliotheek

Leerlingen ontvangen eenmalig van school een bibliotheekpas. Deze kunnen zij gedurende hun hele schooltijd op het Valuascollege gebruiken. De bibliotheek hanteert een uitleenreglement. Bij verlies of diefstal ben je verplicht dit te melden bij de bibliotheek. Je kunt vervolgens een duplicaatpas verkrijgen tegen betaling.

 

 

Kopiëren, pinten, scannen

 
Op verschillende plaatsen in de gebouwen staan multifunctionals. Door je schoolpas aan te bieden kun je deze machines laten kopiëren, printen en scannen. Een print of een kopie kost €0.05. Een scan wordt automatisch naar je e-mail van school gestuurd.

Snoep- en drankautomaten
In de kantines staan automaten voor snoep, warme dranken, frisdranken, verse broodjes en zuivelproducten. Daarnaast kun je aan de counter vers belegde broodjes, warme snacks, fruit kopen. Alle producten moet je betalen met je schoolpas.

 
 
Opwaarderen

In het hoofdgebouw en bij de receptie en in gebouw 500 hangt een opwaardeerautomaat. Hier kun je opwaarderen met je pinpas.