Zweden (4 h/v)

Zweden, schooljaar '19 / '20

Het Valuascollege en de Fridaskolan uit het Zweedse Trollhättan organiseren voor de 5e maal een culturele uitwisseling tussen onze scholen. Ca. 75 Zweedse leerlingen komen op 22, 23 en 24 oktober naar Venlo, en ca. 40 4 TOP en 4 havo/vwo leerlingen gaan eind februari / begin maart 2020 voor 4 dagen naar Trollhättan, op zo’n 75 kilometer van Göteborg (de tweede stad van Zweden).

Wij willen de Zweedse leerlingen de mogelijkheid bieden om voor twee nachten onderdak bij Valuas-leerlingen te krijgen. Dit houdt in dat elke deelnemende Valuas-leerling twee Zweedse leerlingen zou moeten onderbrengen.

Onze leerlingen worden in Zweden in gastgezinnen ondergebracht (één op één in gezinnen van de deelnemende leerlingen). Dit drukt niet alleen de kosten, maar is natuurlijk ook dè manier om op een leuke, informele manier intensief in contact te komen met leeftijdsgenoten uit een andere cultuur. De voertaal zal voornamelijk Engels zijn, sommige Zweedse leerlingen spreken ook Duits.

Wat?
We willen de gasten graag kennis laten maken met onze school, met onze stad en streek en met ons land. De gasten bezoeken onze school, worden rondgeleid door Venlo, gaan een dag naar Amsterdam en we zullen gezamenlijk aan een sportieve activiteit deelnemen. Jij bent de spil en gastheer voor een groepje van twee Zweedse leeftijdsgenoten.

In Zweden zullen we een dag op school meelopen, het mooie Göteborg bezoeken en uiteraard kennis maken met de spectaculaire Zweedse natuur. Als je mee wilt doen, verwachten wij dus 100% enthousiasme en inzet!

Wanneer?
De Zweedse gasten zijn hier voor twee overnachtingen 22, 23 en 24 oktober 2019
De 4-daagse reis naar Zweden zal plaatsvinden  van 10 februari t/m15 februari 2020.

Hoe?
De reissom komt neer op ca. €250,- per leerling. De reis vindt plaats per luxe touringcar. De reisduur is ongeveer 15 uur en er wordt ’s avonds en ’s nachts gereisd.

De aanmelding is voorlopig gesloten.
Wil je nog mee? Neem dan contact op met mevrouw P. Brand (pbrand@ogvo.nl)