Parijs (4 gymnasium)

Onderstaande informatie is gedeeltelijk verouderd. Deze pagina wordt binnenkort geüpdate.

Sinds jaar en dag organiseert het Valuascollege jaarlijks een reis naar Parijs. Ook dit jaar weer willen wij onze leerlingen in staat stellen deze prachtige stad te bezoeken en te genieten van al haar bezienswaardigheden. 

In Parijs zullen we pogen in vier dagen tijd zoveel mogelijk van de sfeer en de cultuur op te snuiven. Natuurlijk worden bekende zaken zoals l’Arc de Triomphe, het Louvre en de Sacré-Coeur bezocht, maar er zal ook ruimte zijn voor minder bekende attracties, die misschien des te mooier zijn.

Het exacte programma is op dit moment nog niet bekend. Het zal in de komende tijd worden samengesteld en tijdig aan u bekend worden gemaakt, evenals de precieze vertrek- en aankomsttijd. Waar mogelijk, want veel zal afhankelijk zijn van praktische omstandigheden zoals openingstijden, reserveringsmogelijkheden en logistieke zaken. Behalve bovengenoemde zaken zullen we in ieder geval per fiets (met een gids) het centrum van Parijs verkennen, de Eiffeltoren bezoeken en zal er op één dagdeel een keuzeprogramma voor de leerlingen aangeboden worden.

We verblijven in Parijs gezamenlijk in hotel Porte de Bagnolet, zodat we gemakkelijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer en zo weinig mogelijk gehinderd worden door de beruchte Parijse verkeersdrukte. De heen- en terugreis geschiedt per touringcar. De reisorganisatie en -begeleiding is in handen van Virginie van der Giesen-Grégoire, Merlijn van Moorsel en Sjoerd van Erp.
Heen- en terugreizen, eten en overnachten doet de groep vanzelfsprekend als geheel.

In eerste instantie is de reis bedoeld voor leerlingen uit 4 gymnasium met Frans en/of Grieks/Latijn in hun vakkenpakket. Mocht blijken dat er na hun inschrijving nog plek is voor andere vierdeklasleerlingen zonder dat daardoor de kosten voor de overige reizigers stijgen (bijvoorbeeld doordat er een grotere bus moet worden gehuurd), dan mogen ook zij deelnemen. De directie behoudt zich het recht voor leerlingen uit te sluiten van deelname op basis van bijvoorbeeld gezondheidsproblemen, gedrag of ervaringen in het verleden of op andere gronden.

Voor de leerlingen van 4 gymnasium vormt de reis een onderdeel van hun gymnasiumopleiding op het Valuascollege. De reis is niet verplicht, maar traditioneel gaat uit 4 gymnasium vrijwel iedereen mee naar Parijs, en daarom is het mogelijk in de lessen Grieks en Latijn de reis intensief voor te bereiden. De leerlingen zullen in groepjes opdrachten uitvoeren en presentaties verzorgen over onderdelen van de Parijsreis. Met de leerlingen Frans zal de reis in of buiten de les voorbereid worden.

De reis heeft het karakter van een studiereis. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen ruimte is voor gezelligheid, maar het betekent wel flink doorwandelen, een gezonde nachtrust (samen uit, samen thuis) en een relatief druk programma. Er zal slechts een beperkte hoeveelheid vrije tijd zijn in Parijs. Verwacht je een stap- en shopreis, blijf dan thuis. Ook op reis houden wij ons aan de Valuasregels; het nuttigen van alcohol is dus ook in Parijs verboden.

Op sommige momenten zullen de leerlingen zonder begeleiding, zij het in groepjes en nooit alleen, de stad in gaan. Kunt u daar als ouders niet mee akkoord gaan, laat uw zoon of dochter dan niet aan de reis deelnemen.

De prijs voor de reis bedraagt €370 voor 4 dagen. In de prijs zijn inbegrepen:

 • Vervoer per touringcar
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Diner op de eerste, tweede en vierde dag (tijdens de terugreis nuttigen de leerlingen een avondmaaltijd in een wegrestaurant eten)
 • Lunch in de “jardin des tuileries” (boterham met een drankje)
 • Alle entreekaartjes, activiteiten en excursies in het programma
 • Openbaar vervoer ter plekke


Niet ingebrepen zijn:

 • Meeste lunches (houd rekening met een prijs die hoger is dan in Nederland!), een avondmaaltijd in de buurt van de Champs Élysées.
 • Uitgaven voor eventuele entreekaartjes tijdens ‘vrije tijd’ en andere extra uitgaven die je zelf zou willen doen


Overigens is de reissom ruim aangehouden met het oog op mogelijke onvoorziene uitgaven. De kans is daarom aanwezig dat er van de reissom een bedrag zal overblijven. Dat bedrag wordt dan teruggestort.

Bij te weinig inschrijvingen is het mogelijk dat de reis niet doorgaat, of dat de prijs met een klein bedrag verhoogd wordt omdat dan de kosten per persoon stijgen. Bij te veel inschrijvingen krijgen de leerlingen met Frans en/of Grieks/Latijn in hun pakket voorrang op de overige leerlingen en zal onder de overige leerlingen een loting plaatsvinden.

Het Valuascollege beschikt over een collectieve reisverzekering voor personeel en leerlingen. De polisvoorwaarden daarvan zijn op aanvraag in te zien. De verzekering is echter beperkt en aanvullend; wij raden onze leerlingen daarom met klem aan zelf een reisverzekering af te sluiten.

We sluiten geen annuleringsverzekering af. Dat betekent dat een leerling die door welke omstandigheden dan ook niet meegaat, de reissom niet terug krijgt.

Om mee te kunnen naar Parijs moeten alle leerlingen in het bezit zijn van een Europese Identiteitskaart of paspoort. Het document moet minimaal 6 maanden geldig zijn na ons vertrek uit Frankrijk. Ouders van leerlingen die niet over een paspoort of Europees identiteitsbewijs (kunnen) beschikken en daardoor visumplichtig zijn voor Frankrijk, dienen er zelf voor te zorgen dat hun kind bij aanvang van de reis over de benodigde papieren beschikt.

Verder dienen de leerlingen te beschikken over een ‘European Health Insurance Card’. Iedereen met een zorgverzekering kan zo’n kaart aanvragen. Mocht er medische hulp nodig zijn tijdens de reis, dan kan de kaart een hoop tijd en geld besparen.

Wij hopen dat veel leerlingen deze kans aangrijpen om het prachtige Parijs met ons te verkennen en dat wij hun wederom een mooie en verrijkende ervaring kunnen bieden! Heeft u vragen, neem dan gerust contact op met mevr. van der Giesen (vgregoire@ogvo.nl).

In de overtuiging dat het wederom een geweldige reis gaat worden,

meilleures salutations,

reisbegeleiders

Schrijf je hier in

Stappenplan bij het inschrijven:

 1. Laat uw zoon of dochter inloggen bij Google Chrome met zijn/haar eigen ogvo-account.
  Bijvoorbeeld: mjansen@ogvo.nl
 2. Druk op de groene knop "inschrijven" en vul samen de gegevens in.
 3. Bij meerdere kinderen in één gezin: herhaal bij het tweede kind vanaf stap 1.
  Per ogvo-account kan immers maar één inschrijving plaatsvinden.