Oxford / London (3 ath)

Dit jaar wordt er wederom een reis naar Engeland georganiseerd voor in de activiteitenweek. Een groep leerlingen en begeleiders reist dan naar het Engelse Abingdon, alwaar de leerlingen in twee-, drie- of viertallen verblijven bij gastgezinnen.

What better way to practise your English?
Reis en verblijf zijn geregeld via de organisatie Senlac Tours (www.senlactours.nl).
De reissom komt neer op ca. € 350,- per leerling. Afhankelijk van het aantal definitieve deelnemers aan de reis, de wisselkoersen en de beschikbare excursies kan dit bedrag wijzigen. Wat je hiervoor kunt verwachten is het volgende:

  • Vervoer per luxe touringcar (deze is de hele reis beschikbaar)
  • 2x overtocht met de ferry Calais-Dover/Dover-Calais
  • 3 full board (ontbijt + diner) overnachtingen bij de gastgezinnen
  • Excursies (programma onder voorbehoud in verband met beschikbaarheid)
  • Entreegelden en een dagkaart voor de Londense metro


Canterbury
Een prachtig Engels plaatsje waar je onder leiding van een lokale student in een roeiboot een verhaal te horen krijgt over de omgeving en de geschiedenis van Canterbury. Sit back and enjoy!
http://www.canterburypunting.co.uk/

Oxford
We bezoeken de hoogtepunten van deze prachtige universiteitsstad. Christ Church College (een van de meest prestigieuze colleges van de universiteit) is hier zeker eentje van, maar ook de hippe Covered Market. Verder heeft Oxford prachtige boekwinkels en musea (gratis toegankelijk). Tenslotte verkennen we ook hier per boot de omgeving, alleen zijn jullie ditmaal zelf stuurman. Voor de minder cultuur-georiënteerde leerlingen: Oxford heeft een Primark.
https://www.chch.ox.ac.uk/
https://www.dailyinfo.co.uk/guide/punting

Windsor Castle
Het buitenverblijf van Koningin Elizabeth II. Verbaas jezelf over de pracht en praal en bezoek de kerk waar Harry en Meghan vorig jaar zijn getrouwd.
https://www.rct.uk/visit/windsorcastle

Harry Potter Studios
Waan je een echte tovenaar/heks op de set van de Harry Potter films. Alle props, kostuums en decors (en nog veel meer) zijn aanwezig. Veelzeggend: zelfs de leraren zijn al jaren enthousiast over deze activiteit.
https://www.wbstudiotour.co.uk/

Londen
Na drie dagen de docenten te hebben gevolgd word je in Londen -na een korte rondleiding- losgelaten. Jazeker, je mag doen wat je wilt en gaan waar je wilt (dankzij je metrokaart). Maak van tevoren wel plannen om te voorkomen dat je in de wereldstad Londen staat zonder te weten wat je precies wilt gaan doen. Tips nodig? Je docenten kunnen je helpen!

 

Er wordt van de deelnemende leerlingen wel het een en ander verwacht. We hebben een vol excursieprogramma en we verwachten dan ook een brede interesse bij de deelnemende leerlingen. De leerlingen worden ingedeeld in groepen met elk een vaste begeleider.

De organisatie behoudt zich het recht voor, om in samenspraak met de schoolleiding leerlingen van deelname uit te sluiten. Leerlingen die vorig jaar al mee zijn geweest met deze reis zijn uitgesloten van deelname. Ook hierover is geen correspondentie mogelijk. Bij het overschrijding van het maximum aantal deelnemers wordt er geloot. Ook hierover is geen correspondentie mogelijk.

De school heeft voor deze reis geen annuleringsverzekering afgesloten, dit om de kosten zo laag mogelijk te houden. Mocht een leerling om wat voor reden dan ook uiteindelijk niet meegaan, worden reeds gemaakte kosten niet geretourneerd. Het staat vrij om zelf een annuleringsverzekering af te sluiten.

Er wordt medio mei een informatieavond gepland waarbij informatie zal worden verstrekt over de reis, het programma, de gastgezinnen etc. Nadere informatie hierover volgt via de nieuwsbrief.

Update oktober 2018
Net als voor de Britten zelf is het voor ons momenteel niet te voorspellen welke invloed de Brexit zal hebben op onze reis. Het zal niet zo zijn dat we Engeland niet in mogen, hoogstens zullen we wat langer aan de grens staan vanwege striktere controles. Een van de consequenties zou kunnen zijn dat leerlingen een paspoort nodig hebben om het land te betreden (en een identiteitskaart dus niet meer voldoende is). Mochten dit soort veranderingen zich voordoen, zullen we u/jullie daarvan op de hoogte brengen. 

Bekijk ook de regels die we deze reis hanteren.

Schrijf je hier in voor deze reis.

Stappenplan voor het inschrijven:

  1. Laat uw zoon of dochter inloggen bij Google Chrome met zijn/haar eigen ogvo-account. Bijvoorbeeld: mjansen@ogvo.nl
  2. Druk op de groene knop "inschrijven" en vul samen de gegevens in.
  3. Bij meerdere kinderen in één gezin: herhaal bij het tweede kind vanaf stap 1.
    Per ogvo-account kan immers maar één inschrijving plaatsvinden.

De inschrijving is verlengd tot en met zondag 28 oktober