Valuasmusical The Wizard of Oz

In januari 2015 heeft het Valuascollege The Wizard of Oz, opgevoerd . Het verhaal draait om de jonge Dorothy en haar hondje Toto, die door een tornado in een sprookjeswereld terecht komen. Een wereld die wordt geregeerd door heksen en een tovenaar. Door haar komst doodt Dorothy per ongeluk een van de slechte heksen: de ‘wicked witch of the east’. Een daad waardoor ze zich de woede van de ‘wicked witch of the west’ op de hals haalt. 


In haar zoektocht naar een manier om thuis te komen, krijgt Dorothy hulp van Glinda, de goede ‘witch of the north’. Zij stuurt Dorothy over de ‘yellow brick road’ naar de tovenaar van Oz, die haar kan helpen om een weg terug naar huis te vinden. Onderweg wordt ze vrienden met een vogelverschrikker die hersens nodig heeft, een blikken man die graag een hart wil, en een bange leeuw die hoopt dat de tovenaar hem meer moed kan geven. Met z’n vieren gaan ze op zoek naar de tovenaar en belanden ze in Emerald City, waar Dorothy de gemene heks verslaat.

Regisseur en creatief leider Jeroen Marcelissen gaat elementen en nummers uit de musicals The Wizz en Wicked integreren in de Valuasversie van The Wizard of Oz. Dat worden dus hele speciale voorstellingen in januari 2015 in Theater de Maaspoort. Uiteraard wordt The Wizard of Oz gespeeld met compleet orkest, koor en dansgroep.