De Heart Math methode

De Heart Math methode is eenvoudig en doeltreffend bij stress, faalangst, examenvrees, maar ook bij concentratiestoornissen (ADD, ADHD).
 
Te veel stress
Stress kan gezonde spanning zijn die ons tot presteren aanzet. Ook heeft stress een functie als we in gevaar zijn. Als stress te grote vormen aanneemt en ons functioneren belemmert spreken we op school van faalangst en/of examenvrees. Door de teveel stress kun je niet meer helder denken; je ziet tijdens een toets woorden of een deel van de vraag over het hoofd; je geheugen werkt niet meer goed; je concentratie is slecht; ; je haalt dingen door elkaar enz.
 
De methode
Op het Valuascollege hebben we de Heart Math methode waarin je leert 'hartcoherent' te zijn.
Via een sensor word je aangesloten op de pc waar 'biofeedbacksoftware' op zit. Je hartritme wordt zichtbaar op het scherm, niet het gewone ritme, maar de tijd (interval) tussen de hartslagen. Bij een mooie, vloeiende sinusgolf is er sprake van hartcoherentie. In dat geval communiceren hart, brein, zenuwstelsel en hormoonsysteem goedl. Het gevolg is dat je je prettig voelt, helder kunt denken, je geheugen werkt optimaal, je concentratie is goed, je beheerst emoties als stress en angst.

Kenmerken van de Heart Math methode
Eenvoudig te leren
Concrete aanpak
Kost weinig tijd
Laat snel resultaat zien

Resultaten
Faalangst/examenvrees onder controle of helemaal weg
Geheugen werkt beter
Concentratie neemt toe
Helder denken
Probleemoplossend vermogen, creatief denken neemt toe
Lezen gaat soepeler
Cijfers gaan omhoog
Handschrift verbeterd
Beter in je vel
Heftige emoties worden beter beheerst