Thema-avond: pubers en geld - Valuascollege - Onderwijsgemeenschap Venlo & omstreken

Thema-avond: pubers en geld

Regelmatig organiseert de Ouderraad thema-avonden voor ouders van leerlingen. Op dinsdag 22 mei zal het thema "pubers en geld" behandeld worden.

Zakgeld voor mijn kinderen? Wat is normaal? Is een winterjas onderdeel van het kleedgeld? Mijn dochter heeft een bijbaantje, dan hoeft ze toch niets te regelen met de Belastingdienst? De telefoonrekening loopt uit de hand…. 

Tijdens een verfrissende avond met de nodige humor en praktische tips krijgt u als ouder antwoord op deze vragen.
Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 jongeren schulden heeft. Een belangrijke oorzaak is onwetendheid, agressieve verkooptechnieken en de verleidingen van alledag. Kortom genoeg aanleiding om u een aantal tips aan de hand te doen om ervoor te zorgen dat uw kind niet in de problemen komt. De interactieve avond wordt verzorgd door budgetcoach Daniëlle Knapen, bekend van haar columns in Dagblad de Limburger en Eef van Opdorp, ook wel bekend van het programma Uitstel van Executie met Martijn Krabbé. Er is ruimschoots praktische informatie voor ouders over zakgeld, kleedgeld, belgeld, lenen en sparen. U krijgt na afloop gratis een budgetoverzicht om voor uzelf nog eens na te gaan hoeveel geld er binnenkomt en uitgaat.
U kunt zich voor deze avond aanmelden bij: ouderraad@valauscollege.nl

  • Inloop vanaf 19:30 uur
  • Aanvang: 20:00 uur
  • Lokatie: aula Valuascollege
  • Entree: gratis

Ga terug