Verrijkt vwo

Wat?
Vanaf schooljaar 2017-2018 kan het Valuascollege een verrijkt vwo aanbieden. Samen met 21 andere scholen hebben we daarvoor toestemming gekregen van de Minister van Onderwijs. In schooljaar 2017-2018 wordt daarmee een begin gemaakt en kunnen al enkele leerlingen starten. Getalenteerde leerlingen kunnen op onze vwo-opleiding vakken sneller of met meer verdieping volgen. De leerlingen die daarin voor alle vakken slagen, kunnen in vijf i.p.v. zes jaar hun vwo-opleiding afronden. De tijd die vrijkomt, kunnen zij op een zelfgekozen manier invullen die bijdraagt aan hun eigen ontwikkeling. Denk daarbij aan het volgen van een extra vak, een cursus op de universiteit of bijvoorbeeld een stage. Zij kunnen dus kiezen voor een versneld (vijfjarig) programma of voor een versneld en/of verrijkt (zesjarig) programma.


Waarom?

Het Valuascollege wil ook de extra getalenteerde leerlingen de kans bieden om hun schooltijd op een boeiende en zinvolle manier in te vullen. Het versnelde en / of verrijkte vwo biedt de leerlingen die kans.


Voor wie?

Behoor je tot de meest getalenteerde leerlingen? Ben je nieuwsgierig, snel, zelfstandig en verantwoordelijk? Dan is het verrijkt vwo misschien iets voor jou. In schooljaar 2017-2018 kunnen brugklassers en tweedeklassers aangeven of zij geïnteresseerd zijn in de versnelde en/of verrijkte vwo-opleiding. De leerlingen, ouders, docenten en mentor bespreken vervolgens samen de mogelijkheden.


Hoe?

Iedere leerling leert op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Wat voor de één lastig is, kan voor een ander gemakkelijk zijn. Voor het versnelde en / of verrijkte vwo worden dan ook geen speciale klassen samengesteld: leerlingen zitten in een reguliere vwo-klas, maar volgen het onderwijs op eigen tempo. De basisstof doen zij sneller dan hun medeleerlingen, en zij bekijken vervolgens samen met hun docent welke verdiepingsstof voor hen interessant is. Dat vereist veel zelfstandigheid en de nodige discipline.

Blijkt het toch te snel of te moeizaam te gaan? Dan kunnen zij altijd terug naar de reguliere vwo-opleiding.
 

Bekijk de folder die tijdens het Open Huis is uitgedeeld.