Musical (KUMU)

Wil jij het maximale uit jezelf te halen op het gebied van zang,drama en dans? Doe dan auditie voor de TOPklas Musical.
 
Voor wie?
Deze klas is speciaal bedoeld voor leerlingen die niets liever doen dan zingen, dansen en acteren en van musical hun beroep willen maken.
Het is belangrijk om al op jonge leeftijd te beginnen. Met veel verschillende lessen en onder goede begeleiding krijg je zo een goede basis om je verder te kunnen ontwikkelen tot musical danser/zanger/ artiest. 
   

Aanmelden
De audities voor schooljaar 2017-2018 zijn op 
zaterdag 4 maart 2017: auditie 1
zaterdag 11 maart 2017: auditie 2
zaterdag 18 maart 2017 evt nog een 3e auditie

De aanmelding voor de audities moet voor 27 februari 2017 bij ons binnen zijn. 


Vul het formulier onder aan deze pagina in. 
Na aanmelding krijg je informatie toegemaild over hoe je jezelf moet voorbereiden op de auditie. Zo krijg je voor drama een monoloog en voor zang een song om zelfstandig voor te bereiden. Ook krijg je een auditieve toets, dit houd in dat je ritmes, tonen en melodieën na zingt. Ook doe je een dansauditie. Hiervoor hoef je niks voor te bereiden. 
 
 
Extra Musical lessen
Als je in deze klas zit volg je natuurlijk de normale vakken, maar binnen het lesrooster heb je ook iedere dag extra les in een musicalvak. Zo heb je iedere week twee lessen klassieke dans, een of twee lessen jazz dans, twee lessen zang, muziek, twee lessen drama/acteren en een les muziektheorie.

Naast deze lessen wordt er, afhankelijk van het leerjaar, aandacht besteed aan lied- en tekstinterpretatie en worden er gastlessen gegeven in o.a. tapdans en moderne dans.

De verschillende musicalvakken worden door professionele vakdocenten en door speciale gastdocenten verzorgd. Hiervoor werken we samen met de Dansacademie van ArtEZ(Hoge school voor de kunsten, Arnhem) en het Kunstencentrum Venlo. We hebben een speciale samenwerkingsovereenkomst met de opleiding voor Musical Theater van Fontys, Tilburg.

Twee keer per jaar worden er testlessen gehouden voor alle musicalvakken. Hierbij krijg je feed-back om aan je eigen kwaliteiten te werken en wordt er gekeken of je voldoende vorderingen hebt gemaakt om door te gaan met de TOPklas Musical.
 

De musicalleerlingen doen regelmatig mee in verschillende voorstellingen waarbij ze zich leren te presenteren. Dit kan zijn als danser, zanger, acteur of een combinatie. Voor de leerlingen uit de hogere jaars wordt er meer aandacht besteed aan het zelf creëren van een stuk. Verder bezoeken we gezamenlijk een aantal keren per jaar voorstellingen in theater De Maaspoort in Venlo.


     
 
     
Auditie 
Om in een musical TOPklas te komen moet je eerst auditie doen. Het is niet nodig dat je al lessen hebt gevolgd in alle drie de disciplines: zang, dans en drama. 

Wel is belangrijk dat je:
- gemotiveerd bent
- muzikaal bent
- een ontwikkelbare stem hebt
- over danskwaliteiten beschikt en fysieke mogelijkheden hebt
- dat je graag op het toneel staat en dat ook uitstraalt
 

Meer informatie
Met vragen over de TOPklas Musical kun mailen naar Kate Hendriks
khendriks@ogvo.nl 
 

 

 

Aanmelding auditie vooropleiding Musical 2017

Dans (klassiek, jazzballet, anders)
Drama of toneel
Zang
Muziekinstrument