Sport

 

 

 

 

Heb jij talent voor hockey? 

Binnen onze TOPklas Hockey is er volop ruimte voor jou.

We bieden een programma voor drie jaar, oftewel een Talent Ontwikkel Plan.

Het TalentOntwikkelProgramma voor TOPklas Hockey kies je voor drie jaar, mits er m.b.t. de talentbeoordeling aanleiding toe is om ermee te stoppen. 

Je traint samen met talentvolle leeftijdsgenoten uit de regio, met een intensieve begeleiding door de mentor.


Later instromen in de TOPklas hockey is alleen mogelijk als het aantal dit toelaat.


Wat verwachten we van jou als deelnemer?

Je bent gemotiveerd, hebt talent en speelt graag in een team.
De basis van je hockeyniveau is voldoende (dit bepalen we a.d.h.v selectietrainingen. Je wilt extra tijd investeren in de sport. Je kunt zelfstandig studeren naast het sporten.

Toelatingseisen

Je speelt, bij voorkeur, in een selectieteam van je eigen hockeyclub. Je trainer/trainster geeft aan dat je voldoende talent hebt en sterk gemotiveerd bent om beter te worden in hockey. Omdat je veel en vaak traint kunnen we je lestijden op het Valuascollege aanpassen. De fysieke en technische trainingen vinden plaats van maandag t/m donderdag tijdens de eerste2 uur.
 
 
Aantal trainingen

2 x hockey 90 minuten, veld en zaal
2 x fysieke training, zaal (fysiotherapeut)
2 x SLOB, sporthal (studiebegeleiding en workshops)

Locaties

Zaalhockey, fysieke training en SLOB in sporthal Craneveld / Veldhockey op waterveld

Kosten

 Deelnemen aan de TOPklas hockey kent jaarlijks een eigen bijdrage. 
    
Meer informatie

Wil je meer weten over Hockeyschool Valuascollege? Stuur een e-mail naar: hockey-vlc@ogvo.nl
 
Bekijk het filmpje TOPklas Hockey-Handbal - Trainings stage Barcelona 2017.
Zie ook onze facebookpagina TOPklas Hockey
  
Trainingen groep 8 basisonderwijs

Ieder jaar worden er extra trainingen georganiseerd voor leerlingen van groep 7/8 van het basisonderwijs. Geïnteresseerde voor TOPklas Hockey zijn hier van harte welkom.
Deelname is vrijblijvend en gratis. Informatie over deelname wordt verspreidt via de verenigingen en onze facebook pagina. 
  

      
TOPklas Hockey Valuascollege in de media:
 Artikel in hockey.nl:

"Wat doe je als ouder wanneer je kind een bovengemiddeld talent heeft voor hockey? En wat doet de club met een speler die meer uit dat talent wil halen, maar het moet doen met het beperkt aantal trainingen en wedstrijden? In Venlo en omstreken vervult het Valuascollege met de Topklas Hockey een ‘vliegwielfunctie’ voor talentontwikkeling in de regio....
 
  
RTL 4 lifstyle experience: 
Het Valuascollege is een brede scholengemeenschap, liggend in hartje Venlo. De school verzorgt aantoonbaar kwalitatief goed onderwijs aan zo’n 2500 leerlingen vanuit een drietal kernwaarden “”passie, er toe doen en ontmoeten” onder het motto: Valuascollege méér dan een school. Met als basis kwalitatief goed onderwijs (het Havo heeft het predicaat excellent) besteedt de school veel aandacht aan talentontwikkeling als motor om goede resultaten te behalen. Dit komt tot uitdrukking in de vooropleidingen Dans, Conservatorium en Musical. Samen met Voetbal, Hockey , Kunst en Handbal vormen dit onze TOP-klassen. Anders dan op andere scholen zijn deze klassen samengesteld op basis van talent en niet op cognitieniveau.

Dat is uniek in Nederland. Ook maken veel leerlingen gebruik van de mogelijkheden om extra certificaten voor talen te behalen (we zijn de enige vo-school in Nederland die TTO-Duits aanbiedt), zoals Delf Scolaire en Cambridge Engels. Veel leerlingen volgen extra vakken, doen vervroegd en/of gedifferentieerd examen in diverse vakken of volgen een speciale leerroute THavo, volgen excellentietrajecten (modules van HBO/ WO) of behalen trainers-certificaten voor voetbal, hockey en handbal.